Lieve Fanny Deel VII

Lieve Fanny,

Rise and shine! Geen wolken maar zon, dus als een haas met de taxi naar het christusbeeld. Wel nog een beetje ochtendspits en de Brazilianen toeteren zich gek, maar ik ben er nog vrij snel. Ook de ticket voor de tram is zo gekocht en voor ik het weet ben ik naar boven. De berg is een beschermd natuurgebied en je ziet mooie planten. Onderweg stopt de tram een paar keer omdat er een andere gepasseerd moet worden.

Wereldwonder

Eenmaal boven is het uitzicht adembenemend, er staat wel vrij veel wind. Het valt me nog mee met de drukte, hoewel het aan de voet van het beeld natuurlijk wel vol is. Er liggen matjes met kussens op de grond, zodat je liggend een foto kunt maken. Een grappig gezicht. Vanaf de berg kun je rondom de hele stad zien, van de stranden en de suikerbroodberg tot het Maracaña. Het beeld zelf is een grote mozaïek, dat zie je eigenlijk pas echt goed als je dichtbij bent. Zowel het beeld als het uitzicht zijn enorm de moeite waard, volkomen terecht dat dit een van de zeven nieuwe wereldwonderen wordt genoemd.

Ook weer met de tram naar beneden en met de taxi rijden we rond het meer waar de roeiwedstrijden bezig zijn. Het waait wel, maar gelukkig gaat het vandaag wel door. In het Holland Huis kijk ik naar judo en zie beide Nederlanders eruit vliegen. Tom Dumoulin en Anna van der Breggen zijn er ook weer, voor opnames.

Máxima

Het wordt langzaam aan tijd om te gaan, de spullen zijn ingepakt en nog even genieten van de zon en het strand van Ipanema. Daar wordt ik aangesproken met ‘Máxima!’ door een Argentijns stel. Ze blijken geen fan te zijn vanwege het verleden van haar vader. Ik leg uit dat het in Nederland ook een issue was, maar dat ze het als koningin wel goed doet. Dat vinden ze dan wel weer leuk om te horen. Zij hockeyt ook en we hebben het over het hockeytoernooi en Nederland en Argentinië. Daarna drink ik een coco verde, die hakken ze ter plekke open met een enorm mes en dan drink je het op met een rietje. Heel erg lekker en volgens Luba werkt het ook tegen allerlei kwalen.

Ik neem afscheid van het strand en van Luba, zij met de woorden ‘God bless you’. Zij en Rio waren geweldig, ik zal ze missen! En ik kom nog met een uitgebreide terugblik dus nog niet getreurd 😉

Je Annie