Over dit blog

Anne Marie Goorkate

Foto: Bastiaan Heus

In tegenstelling tot wat vaak wordt gezegd en geschreven, is meedoen is belangrijker dan winnen niet het motto van de Olympische Spelen. Hoewel de woorden worden toegeschreven aan Pierre de Coubertin, de godfather van de moderne Olympische Spelen, stroken ze totaal niet met de topsportmentaliteit. Daarbij is juist winnen het allerbelangrijkst. Het enige echte motto van het IOC komt daarbij meer in de buurt: citius, altius, fortius, wat sneller, hoger, sterker betekent.

Sport is voor velen de belangrijkste bijzaak in het leven. Kranten, tijdschriften en websites worden dagelijks volgeschreven met nieuws, interviews, uitslagen en verslagen van belangrijke en minder belangrijke sportwedstrijden overal ter wereld. Maar er is zoveel meer dan alleen de waan van de dag. Opmerkelijke, gekke, ontroerende maar ook trieste verhalen, over allerlei sporten en sporters. Je zult hier dus geen sportnieuws vinden, op dit blog schrijf ik over sporttrivia en opinie. En doe ik verslag van mijn olympische- en andere sportreizen, want ik ben inmiddels tweevoudig olympisch supporter (Londen 2012, Rio 2016).

Na jaren lang familie en vrienden bestookt te hebben met sporttrivia en olympisch triviant (dat bijna niemand met mij wil spelen..) werd het tijd om daar iets mee te gaan doen. Naast zelf sporten vind ik het namelijk heerlijk om veel over sport te weten en ervan te leren, ik won er de televisiequiz Per Seconde Wijzer mee in de categorie sport. En om erover te vertellen, dus daarom dit blog. Het is slechts een voorzet: tips en reacties zijn natuurlijk welkom!

Victory shall be ours!

 

Ik heb één motto en dat luidt: ik moet iedere maand de Dom zien.

Zie ik die niet, dan voel ik me niet lekker.

Anton Gesink in 1981.

 

Anne Marie Goorkate, 2010-2018

Tenzij anders aangegeven is het beeld- en tekstmateriaal bij sportverslagen op deze website gemaakt door en eigendom van Anne Marie Goorkate. Vragen? Stuur even een mail.

1 comment

  1. Hoi,
    Op Google typte ik term 3M beertjes in, omdat ik een liefhebber zocht en kwam op jouw site. Het is mij niet helemaal duidelijk of je (slechts) 2 beertjes hebt of meer. De hele serie bestaat nl uit 15 verschillende beertjes (uit verschillend landen). Zou je interesse hebben, of iemand anders weten ?
    M.vr.gr
    Wilma Overeem

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *