Heerlijke hockeyclash

Bob de Voogd

In een volgepakt en vernieuwd Wagenerstadion in Amsterveen staat de EK-finale hockey voor mannen op het programma. De kaarten al maanden van te voren gekocht, want dat Nederland in de finale of in de kleine finale staat, is in het hockey toch vaak wel een zekerheidje. Maar de concurrentie van België wordt steeds heviger, op de Olympische Spelen in Rio vorig jaar werden ‘we’ nog uitgeschakeld door de Zuiderburen.

Nederland begint goed, maar België is effectiever en scoort uit een strafcorner en met een mooie uitgespeelde aanval over rechts. Dus toch 0-2 bij rust. Daarna geeft Nederland gas en poeiert Kemperman keihard de bal in de kruising in het doel waarachter wij zitten. Erg gaaf om te zien. Pruyser maakt daarna 2-2 en staat het na het derde kwart weer gewoon gelijk. 

In het vierde kwart krijgt Nederland een strafcorner en de Belgen geel. Mink van der Weerden pusht raak en de man meer situatie en het alles of niets hockey van België wordt afgestraft. Mirco Pruyser maakt er ook nog 4-2 van en de EK-beker is voor Nederland na een heerlijke spannende hockeymiddag.