Parijs was ver en ligt inmiddels alweer een week achter ons. Gelukkig heb ik de foto’s en video’s nog, dat is nog wel even een klus maar ook mooi om mee na te genieten. Hierbij alvast een bouquet persoonlijke hoogtepunten. Garder la flamme…


Sifan Hassan

Lieve Joop,

De gouden medailles blijven binnenstromen de afgelopen dagen. Dan denk je met het dubbele hockeygoud al iets unieks mee te maken, maar moet de marathon nog komen. Wat een slotakkoord van Sifan Hassan! Misschien brengen we wel geluk, want ook de waterpolovrouwen pakken brons met een goal in de slotseconde. Het houdt niet op maar misschien is het gezondheidstechnisch beter dat de Spelen bijna afgelopen zijn, het was zo gaaf maar soms gewoon bijna ook te spannend en enerverend. 

Continue reading

Lieve Joop,

Een wat langer verslag dan normaal, want er valt zoveel te vertellen en te laten zien! De beide Nederlandse hockeyteams naar de finale, wat een weelde. En we zijn er komende dagen bij, zo leuk. Gisteren eerst naar de halve finale van de vrouwen tegen Argentinië, en ook nog even nagenieten van de atletiek van dinsdag met Femke Bol die zich plaatste voor de finale van vanavond en nog meer mooie momenten. 

Continue reading

Lieve Joop,

We moesten nog even bijkomen van gisteren. Wat een spectaculaire finale van de 100 meter en hoe gaaf was het om daar bij te zijn! En wat een atletiekavond was het sowieso. Een fantastische lichtshow, een prachtige avondlucht en het echte vuurwerk verscheen ook nog eens op de baan. Er moest een finishfoto aan te pas komen bij de olympische 100-meterfinale met de kleinste verschillen ooit. En er waren nog zoveel meer mooie momenten de afgelopen dagen, je zou het bijna vergeten. De wielrenners kwamen hier letterlijk op de hoek langs, het houdt niet op… 

Continue reading

Lieve Joop, 

Het was een gouden dag, al voelde de afgelopen week eigenlijk al zo en wat gaat de tijd snel, vandaag is het letterlijk waar. We gaan naar het roeien waar de Nederlandse vrouwen opnieuw goud winnen en zijn er live bij, erg bijzonder en gaaf! 

Continue reading