Lieve Joop, 

Het nieuws van de dag is natuurlijk dat er toch gezwommen is in de Seine! Niet door ons, maar op weg naar het boogschieten bij Invalides zien we wel een glimp van de triatlon bij de mannen bij Pont Alexander III, de vrouwen zijn dan al geweest. Wij zijn dan al de controle voor het boogschieten voorbij en hebben daardoor een wat hoger vrij zicht op het fietsonderdeel, leuke bonus om nog even mee te nemen! Tijd om even terug te blikken op de afgelopen dagen.

Triatlon bij Pont Alexandre III

Continue reading

Lieve Joop, 

Tennis voelt misschien niet als ‘echte’ olympische sport, maar historisch gezien is het dat wel. En het is een hele leuke manier om grote namen in het echt te zien, voor een zeker voor olympische begrippen redelijke prijs. In Parijs is het toernooi op de banen van Roland Garros en dat is een mooie kans die ook eens van dichtbij te bekijken. Zo geschiedde…

Continue reading

Parijs is nog ver

Lieve Joop, 

Tsja, waar zullen we beginnen… Eigenlijk is het dagboek nu al compleet vanwege onze korte ontmoeting in het TeamNL-huis vandaag, waar u met een heleboel andere olympisch kampioenen ineens aan mij voorbij liep. En daarna ga ik door naar de tijdrit van het wielrennen, toepasselijker wordt het niet! 

Continue reading

Parijs is eindelijk zover

Parijs is nog ver zei u altijd, of iets wat daar op leek. Nou dat heb ik geweten, maar het is dan eindelijk zo ver: we zijn er!

Aangezien de Olympische Spelen dit keer in Parijs zijn, leek het mij wel toepasselijk mijn olympisch dagboek nu aan u te richten. Want u bent immers ook olympisch kampioen, dat zouden we naast alle andere successen bijna vergeten.

En u bent natuurlijk onlosmakelijk verbonden met deze stad, vanwege de uitspraak én uw Tourzege van 1980. En van de Tour win je in bed, nog zo’n iconische spreuk en voor mij ook heel toepasselijk. Jammer voor Fanny, maar zo aardig was ze zelf ook niet altijd heb ik inmiddels begrepen…

Continue reading